Emporiki: Παραίτηση Προβόπουλου - Μοντέλο δυαρχίας στο μάνατζμεντ

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 18:45
UPD:19:08

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε αποφάσισε να υιοθετήσει το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει η Credit Agricole S.A σε όλες τις θυγατρικές της, διαχωρίζοντας το ρόλο του Προέδρου από αυτόν του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Jean Frederic de Leusse, Επικεφαλής Διεθνούς Ανάπτυξης της Credit Agricole S.A ορίσθηκε Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ ο κ. Christian Jacques, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας και εκπρόσωπος της Credit Agricole στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, ορίσθηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε σε συνέχεια της παραίτησης, με άμεση ισχύ, του κ. Γιώργου Προβόπουλου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας, την οποία ανακοίνωσε αφού ολοκληρώθηκε η έγκριση από το Δ.Σ. των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Ο κ. de Leusse ανέλαβε προσωρινά τη θέση του Προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας, έως ότου ορισθεί ο νέος μόνιμος Πρόεδρος, και στη συνέχεια θα αναλάβει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αντίστοιχα, ο κύριος Jacques, μετά την τοποθέτηση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου θα αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Ο κ. Christian Jacques, επiσήμανε «η τοποθέτησή μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για το μεταβατικό διάστημα έως τον ορισμό της νέας Διοικητικής Ομάδας, δεδομένης και της εμπειρίας και γνώσης της Εμπορικής Τράπεζας που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε άμεσα ενεργό ρόλο στη σύμπραξη με την Credit Agricole S.A.»

Ο κ. Jean Frederic de Leusse δήλωσε «η διαμόρφωση της νέας Εμπορικής Τράπεζας θα ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα με κύριο σκοπό τη δημιουργία συνθηκών υψηλών επιδόσεων και μακροχρόνιων ευκαιριών, τη διαρκή ανάπτυξη της Εμπορικής Τράπεζας και σταδιακά την επανατοποθέτηση της Εμπορικής στις κορυφαίες θέσεις του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος».

Το δ.σ. εξέλεξε, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του κ.κ. Γεωργίου Προβόπουλου του Αθανασίου, Λεωνίδα Ζώννιου του Αριστοτέλους, Δημητρίου Κροντηρά του Παναγιώτη, Μαργαρίτας Ζούλοβιτς του Λούη, Δημητρίου Προκοπίου του Ιωάννη και Ιωάννη Φωτόπουλου του Γεωργίου, ως νέα μέλη αυτού τους κ.κ. Christian Jacques (Κριστιάν Ζακ) του Marcel (Μαρσέλ), Jean-Frederic De Leusse (Ζαν-Φρεντερίκ Ντε Λες) του Dominique (Ντομινίκ), Pierre-Rene-Henri Harang (Πιέρ-Ρενέ-Ανρί Αράν) του Jean (Ζαν), Χριστόφορο Χατζόπουλο του Ανδρέα, Υπατία-Μαρία-Σαρλότα Στράτου του Χριστοφόρου, Phillipe Dore (Φιλίπ Ντορέ) του Jacques (Ζακ), αντίστοιχα. Η θητεία των πιο πάνω νεοεκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την ημέρα που θα λάβει χώρα η αρχική ή η κατόπιν αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας του έτους 2008.

Κατόπιν αυτών, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, έχει ως ακολούθως:

1) DE LEUSSE Jean-Frederic (ΝΤΕ ΛΕΣ Ζαν Φρεντερίκ) του Dominique (Ντομινίκ), μη εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος.

2) DEWIT Bernard (ΝΤΕΒΙΤ Μπερνάρντ) του Charles (Σαρλ), μη εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος.

3) JACQUES Christian (ΖΑΚ Κριστιάν) του Marcel (Μαρσέλ), εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος.

4) ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ Φωκίων του Φωτίου, εκτελεστικό μέλος.

5) ΕΜΠΕΟΓΛΟΥ Νικόλαος του Μιχαήλ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

6) ΛΟΡΕΝΤΖΙΑΔΗΣ Σπυρίδων του Λουδοβίκου-Λούη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

7) DORE Phillipe (NΤΟΡΕ Φιλίπ) του Jacques (Zακ), μη εκτελεστικό μέλος. 8) PERRON Jean-Luc (ΠΕΡΡΟΝ Ζαν-Λυκ) του Henry (Ανρί), μη εκτελεστικό μέλος.

9) ΣΤΡΑΤΟΥ Υπατία-Μαρία-Σαρλότα του Χριστοφόρου, μη εκτελεστικό μέλος. 10) ΤΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου, μη εκτελεστικό μέλος.

11) ΧΑΛΚΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Στεφάνου, εκτελεστικό μέλος.

12) HARANG Pierre-Rene-Henr (ΑΡΑΝ Πιέρ-Ρενέ-Ανρί) του Jean (Ζαν), μη εκτελεστικό μέλος.

13) ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χριστόφορος του Ανδρέα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Τόσο η εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και ο ορισμός της ιδιότητας των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών αυτού, θα επικυρωθούν από προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα