Στα χαμηλότερα τριών ημερών ο χρυσός

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 09:49

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ημερών διαπραγματεύθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς η μείωση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, περιόρισε τις ανησυχίες για επιτάχυνση του πληθωρισμού, μειώνοντας έτσι την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, ως εξασφάλιση.

Χθεσινή έκθεση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στη χώρα τον Ιούλιο, υποχώρησαν περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, διευρύνοντας την πτώση σε μία βιομηχανία, που τροφοδότησε την οικονομική ανάπτυξη επί πέντε χρόνια. Την προηγούμενη ημέρα, άλλη έκθεση έδειξε ότι οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών, μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 3,35 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 618,05 δολ. η ουγγιά. Στη 1:01 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 621,84 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,50 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 631,00 δολ. η ουγγιά, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), μετά την υποχώρησή του έως 0,3%. Τα συμβόλαιά του στη 1:01 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκαν στα 630,50 δολ. η ουγγιά.

Οι αγορές νέων κατοικιών οι οποίες αποτελούν το 15% της αγοράς, υποχώρησαν 4,3% με ετήσιο ρυθμό στο 1,072 εκατ., σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα