Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 13:56
UPD:13:57
REUTERS/STAFF

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στα χρηματιστήρια ανά την Ευρώπη, με τους επενδυτές να αντιδρούν μετά τις χθεσινές απώλειες και τις πρωινές ρευστοποιήσεις στην Ασία. Τα βλέμματα των επενδυτών έχουν στραφεί στη Federal Reserve, η οποία αύριο αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων. 

Αν και η απόφαση έχει εν πολλοίς προεξοφληθεί από την αγορά, όλοι περιμένουν τα όσα θα αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, αλλά και τα όσα θα επισημάνει ο διοικητής της, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. 

Με αρκετούς επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει FED, τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών είναι σχετικά περιορισμένα. Την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο περιορίζουν άλλωστε και οι επίμονες ανησυχίες για μία κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με τις άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη και πρωτίστως με την Ευρωπαϊκής Ένωση. 

Υπό τις συνθήκες αυτές, στις 13:55 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 0,4%. Ανά τη Γηραιά Ήπειρο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,5% όσο περίπου και ο DAX στη Φραγκφούρτη. Ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,6%. 

Θετικό είναι αυτή την ώρα το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,35% λίγο πάνω από τις 810 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 26,50 εκατ. ευρώ. 

Σε επίπεδο κλάδων, ξεχωρίζουν με δυναμικά κέρδη εκείνοι της υγείας, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Υπό πίεση βρίσκονται από την άλλη οι κλάδοι εμπορίου και τροφίμων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα