Sony: Σημαντική πτώση των μετοχών

Μετά την ανάκληση των μπαταριών της από την Apple
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 11:36

ΠΤΩΤΙΚΑ, στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός, κινήθηκαν οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στον κόσμο, ύστερα από την απόφαση της Apple Computer Inc., μετά την Dell Inc. να ανακαλέσει τις μπαταρίες της, οι οποίες κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 2,4%, φθάνοντας στα 4.980 γιέν η μία στις 2:43 π.μ. στο Τόκυο. Χθες η Apple ανακάλεσε 1,8 εκατ. μπαταρίες υπολογιστών που κατασκεύασε η Sony, 10 ημέρες μετά την ανακοίνωση της Dell Inc. ότι θα αντικαταστήσει 4,1 εκατ. κομμάτια, τα οποία ενδέχετο να πάρουν φωτιά. Η Sony είπε ότι η λήψη μέτρων από τις εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα έχουν κόστος έως 30 δισ. γιέν (257 εκατ. δολ.) για την ίδια.

Η ανάκληση περίπου έξι εκατ. μπαταριών, είναι η μεγαλύτερη στην βιομηχανία ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης και ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα στη Sony, η οποία περιμένει φέτος από τις πωλήσεις των κομπιούτερ Vaio και των τηλεοράσεων Bravia, να αυξήσει τα κέρδη της. H Sony συμπλήρωσε ότι δεν προβλέπει άλλες ανακλήσεις των εν λόγω προϊόντων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα