Ryanair: Aποκτά τον έλεγχο της εταιρείας του Νίκι Λάουντα

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 13:31
UPD:13:33
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τον έλεγχο της αυστριακής LaudaMotion συμφώνησε να αποκτήσει η Ryanair, στη δεύτερη μόλις εξαγορά στην ιστορία της. Πρόκειται για την εταιρεία του πρώην οδηγού αγώνων Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα, η οποία ανήκε στην Air Berlin (με την ονομασία Niki). 

Όταν η γερμανική αεροπορική εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση πριν από λίγους μήνες, ο Λάουντα επαναγόρασε την εταιρεία που είχε ιδρύσει. Τώρα συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο 75% στην Ryanair έναντι σχεδόν 50 εκατ. ευρώ. Αρχικά η ιρλανδική εταιρεία θα αποκτήσει μερίδιο 25% και στη συνέχεια θα το αυξήσει σταδιακά στο 75% σύμφωνα με το Bloomberg. 

Πρόκειται για το πρώτο deal της Ryanair από το 2003, όταν εξαγόρασε την βρετανική Buzz από την ΚLM, για να την κλείσει ένα χρόνο αργότερα. Έκτοτε η κορυφαία, βάσει επιβατικής κίνησης, αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την ιρλανδική Αer Lingus, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο για την Air Berlin όσο και για την Alitalia. 

Όπως ανακοινώθηκε ο Λάουντα θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της LaudaMotion. H Ryanair σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία της εταιρείας, ενώ στόχος της είναι να αναπτύξει το στόλο της σε τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και να τη καταστήσει κερδοφόρο έως τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της. 

ΠΗΓΕΣ: Bloomberg, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα