Kanto Auto: Κατασκευάζει εργοστάσιο στη Βραζιλία

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 13:22

ΤΟ ΠΡΩΤΟ εργοστάσιό της στο εξωτερικό, στη Βραζιλία, θα κατασκευάσει η Kanto Auto Works Ltd., το σκέλος της Toyota Motor Corp., που κατασκευάζει κυρίως μέρη για λογαριασμό της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Kanto Auto, που ανήκει κατά 50% στην Toyota και την Toyota Tsusho Corp., θα δαπανήσει 28 εκατ. ρεάλ (13 εκατ. δολ.) για να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Σάλτο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Στο εργοστάσιο θα προσληφθούν 100 εργαζόμενοι και θα λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2008, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Kanto Auto θα κατέχει το 90% αυτής της νέας μονάδας και το λοιπό ποσοστό θα ανήκει στην Toyota Tsusho.

Η Τoyota, που σχεδιάζει να αυξήσει 15% το μερίδιο αγοράς της παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία, εκτιμά ότι η Βραζιλία θα καταστεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, μαζί με την Κίνα και την Ινδία. Η οικονομία της Βραζιλίας αναπτύχθηκε 3,45% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης και με τον ταχύτερο ρυθμό, καθώς η μείωση των επιτοκίων τονώνει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Η Kanto Auto, που παράγει μέρη για το μοντέλο Corolla της Toyota, θα αρχίσει την κατασκευή του εργοστασίου τον Οκτώβριο, κοντά στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων της Toyota στο Σάο Πάολο. Επίσης το εργοστάσιο θα προμηθεύει με μέρη των σκελετών αυτοκινήτων τη μονάδα της Toyota στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στη Νότιο Αμερική.

Οι μετοχές της Kanto Auto υποχώρησαν 0,7%, φθάνοντας στα 1.361 γιέν η μία στο Τόκυο και της Toyota σημείωσαν απώλειες 1%, φθάνοντας στα 6.250 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα