Μέτρα για αποτροπή φαινομένων Carillion προωθεί το Λονδίνο

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 08:06
UPD:08:09

Σειρά μέτρων, που έχουν ως στόχο να τιμωρούν τις «ανεύθυνες συμπεριφορές» διευθυντικών στελεχών και να προστατεύουν τους εργαζομένους και τους προμηθευτές από τις επιπτώσεις εταιρικών πτωχεύσεων θα παρουσιάσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση. 

Το Λονδίνο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει πως «ένας μικρός αριθμός πρόσφατων αποτυχιών εταιρικής διακυβέρνησης έχει εγείρει ανησυχίες για τη δυνατότητα των διευθυντικών στελεχών να προστατεύουν εαυτούς από τις επιπτώσεις μίας χρεοκοπίας και-στη χειρότερη περίπτωση- να βγάζουν κέρδος από αυτήν, την ώρα που εργαζόμενοι και προμηθευτές είναι οι μεγάλοι χαμένοι». 

Η εξαγγελία έρχεται δύο μήνες μετά την κατάρρευση της Carillion, μεγάλου εργολάβου του δημοσίου, η οποία άφησε την κυβέρνηση να προσπαθεί να σώσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβόλαια σύμπραξης ιδιωτικού- δημόσιου τομέα, τα οποία αφορούσαν σχολεία, νοσοκομεία, σωφρονιστικά ιδρύματα και άλλες υποδομές ανά τη χώρα. 

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τσουχτερά πρόστιμα για διευθυντές, που πωλούν τις μετοχές τους ή προχωρούν σε πτώχευση των εταιρειών προκειμένου να αποφύγουν μεγάλα χρέη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα