Στο στόχαστρο οι τεχνολογικές

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 07:22
UPD:07:25
REUTERS/ISSEI KATO

A woman walks in strong wind caused by Typhoon Lan, past an electronic board showing the graphs of the recent movements of Japan's Nikkei average outside a brokerage in Tokyo, Japan, October 23, 2017. REUTERS/Issei Kato

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ασίας, με τις τεχνολογικές μετοχές να παραμένουν στο στόχαστρο των επεδυτών, μετά και τη χθεσινοβραδινή μεγάλη πτώση τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αναλυτές σχολίαζαν πως ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε με ακόμη ένα κύμα διόρθωσης, ανάλογο με εκείνο των αρχών Φεβρουαρίου. Οι ρευστοποιήσεις θα μπορούσαν μάλιστα να ενταθούν, εάν κλιμακωθούν και οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1%, με τον κλάδο τεχνολογίας να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2%. Στις 7:15 ώρα Ελλάδος οι απώλειες του ιαπωνικού δείκτη έχουν περιοριστεί στο 0,6%. Παρόμοια είναι η εικόνα για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο ο δείκτης των μετοχών της κυρίως Κίνας, που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση 1,4%. Στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης υποχωρεί περίπου 0,5%. 

Yπενθυμίζεται ότι χθες ο αμερικανικός δείκτης Nasdaq Composite, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι τεχνολογικές μετοχές, σημείωσε πτώση 1,8%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,4%, με τον τεχνολογικό κλάδο να υποχωρεί περισσότερο από 2%. Το Facebook είδε τη μετοχή του να υποχωρεί 6,7% στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης και επιπλέον 1,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δέχεται τα πυρά της κριτικής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από τη στιγμή, που έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Cambridge Analytica, η οποία συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, είχε πρόσβαση και χρησιμοποίησε- χωρίς άδεια- τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Aπώλειες μεταξύ 1% και 3% είχαν επίσης οι μετοχές των Alphabet, Apple, Amazon, Netflix. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα