Ομόλογα: Υπό πίεση οι ισχυροί, κερδισμένη η περιφέρεια

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 17:37
UPD:17:39
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Υπό πίεση βρίσκονται σήμερα τα ομόλογα των ισχυρών της Ευρωζώνης, ενώ τάσεις σταθεροποίησης ή και αποκλιμάκωσης έχουμε για την περιφέρεια. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προσπαθούν να υπολογίσουν τα επόμενα βήματά της.

Αν και πλέον ενισχύεται η εκτίμηση ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα λήξει πριν από τα τέλη του έτους, πληροφορίες θέλουν την κεντρική τράπεζα να εξετάζει ήδη το πως θα προχωρήσει στο μονοπάτι των επιτοκιακών αυξήσεων το 2019. 

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί ελαφρά στο 4,18%, ενώ του ιταλικού δεκαετούς υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 1,96% και του ισπανικού κατά 2 μονάδες, στο 1,33%. Πτώση μίας μονάδας, στο 1,77%, αυτή την ώρα (17:30) και για την απόδοση του πορτογαλικού δεκαετούς διάρκειας. Νωρίτερα είχε διολισθήσει στα χαμηλά επτά εβδομάδων του 1,73%.  

Την ίδια ώρα η απόδοση του Bund ενισχύεται κατά 3,5 μονάδες βάσης στο 0,61%.

Το προσεχές διάστημα η  πορεία των ομολόγων της Ευρωζώνης θα εξαρτηθεί εν μέρει και από τις κινήσεις της Federal Reserve. Η αγορά έχει προεξοφλήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση, αλλά περιμένει περισσότερες ενδείξεις για το πόσες ακόμη αυξήσεις θα πρέπει να περιμένει μέσα στο έτος. 

naftemporiki.gr 

 

 


   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα