Boυτιά στη μετοχή του Facebook

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 15:31
UPD:15:36
REUTERS/YVES HERMAN

Πτώση μεγαλύτερη του 4% παρουσιάζει στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή του Facebook, στον απόηχο της είδησης ότι εταιρεία συμβούλων, που συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.  

H είδηση για τη διαρροή των δεδομένων στην Cambridge Analytica, εταιρεία που συνδέεται με τον Στιβ Μπάνον, έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εάν με το άνοιγμα της Wall Street επιβεβαιωθεί η εικόνα των προσυνεδριακών συναλλαγών η πτώση της τάξης του 4% θα μεταφραζόταν σε απώλειες 23,8 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση του Facebook, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. 

EURONEWS

Aναλυτές της Wall Street σχολίαζαν πως η είδηση εγείρει σοβαρές ανησυχίες για «συστημικά προβλήματα» στο επιχειρησιακό μοντέλο του Facebook, τα οποία και θα το θέσουν στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών. 

Η υπόθεση δεν απασχολεί μόνο τους Αμερικανούς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ανάλογη παραβίαση των δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών. Στη Βρετανία βουλευτές ζήτησαν να ανοίξει έρευνα για το ρόλο του Facebook σε προεκλογικές εκστρατείες και ειδικά στην περίοδο πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα