Στο κόκκινο οι αγορές μετοχών

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 14:41
UPD:14:46
REUTERS/EDDIE KEOGH

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα για πέμπτη διαδοχική ημέρα οι μετοχές διεθνώς, στο μακροβιότερο αρνητικό σερί τους από τον Νοέμβριο. H τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν σημαντικά νέα από την Αμερική.

Η Federal Reserve συνεδριάζει και θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο, αλλά η αγορά θέλει πρωτίστως να μάθει πόσες ακριβώς αυξήσεις επιτοκίων έχει στο μυαλό της για το υπόλοιπο του έτους. Παράλληλα στην Ουάσινγκτον αναμένεται να λάβουν χώρα κρίσιμες συνομιλίες Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα των δασμών, με στόχο (από την πλευρά της Ευρώπης τουλάχιστον) να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 βρέθηκε να υποχωρεί σήμερα έως και 1% και στις 14:35 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει πτώση 0,5%. O DAX στη Φραγκφρούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν πτώση 0,6% και 0,4% αντίστοιχα, ενώ ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τις βρετανικές μετοχές, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,2%. Η συμφωνία Λονδίνου- Βρυξελλών για τη μεταβατική περίοδο δεν φαίνεται να ικανοποιεί την αγορά, στο βαθμό τουλάχιστον που να απομακρύνει άλλα σύννεφα. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε μία υποτονική συνεδρίαση, με την αξία των συναλλαγών να είναι μόλις 13,8 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 0,4% στις 810,65 μονάδες. Μεγάλα τα κέρδη (+6%) για τον δείκτη του κλάδου υγείας, ενώ σε τροχιά ανόδου βρίσκονται επίσης οι δείκτες των κλάδων κατασκευών, ακίνητης περιουσίας και πρώτων υλών. Σταθερός ο κλάδος ταξιδιών- αναψυχής, ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι βρίσκονται στο κόκκινο, με εκείνον του πετρελαίου και φυσικού αερίου να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα