O Φεβρουάριος ο χειρότερος μήνας της διετίας για τα hedge funds

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 13:11
UPD:13:16
REUTERS/MICHELLE MCLOUGHLIN

O Φεβρουάριος αποδείχθηκε ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δύο ετών για τα hedge funds. Σύμφωνα με στοιχεία της Bloomberg Hedge Fund Database  οι αποδόσεις τους μειώθηκαν κατά 2,19% τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να χαθεί το σύνολο σχεδόν των κερδών του Ιανουαρίου. Πλέον εμφανίζουν κέρδος μόλις 0,07% από τις αρχές του έτους. 

Η απογοητευτική αυτή επίδοση ήρθε σε έναν μήνα, κατά τον οποίο ο δείκτης μεταβλητότητας VIX έκανε "άλμα" 47%, ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση 3,9% και η απόδοση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σκαρφάλωσε μία ανάσα από το 3%, σε υψηλά τεσσάρων ετών. Σηματοδοτοτεί δε την χειρότερη εικόνα για την αγορά των hedge funds από τον Ιανουάριο του 2016, όταν είχαν έρθει αντιμέτωπα με απώλειες 2,57%. 

Τα συνδεόμενα με εμπορεύματα hedge funds είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 6% το Φεβρουάριο και 3% από τις αρχές του έτους. Τα funds μακροοικονομικών υποχώρησαν 2,31%, ενώ τα funds σταθερού εισοδήματος σχετικής αξίας πέτυχαν να παραμείνουν σε θετικό έδαφος, με άνοδο 0,06%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα