Μάλμστρομ και Αλτμάιερ στην Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 11:58
UPD:12:02
EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Αλτμάιερ διεμήνυε με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πετύχει να διχάσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ στο θέμα της επιβολής εμπορικών δασμών. 

Με στόχο να αποσπάσει την εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους δασμούς Τραμπ ή έστω πιο σαφείς δηλώσεις εκ μέρους των Αμερικανών για το τι περιμένουν από την κοινότητα προκειμένου οι δύο πλευρές να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο, η Σεσίλια Μάλμστρομ ετοιμάζει βαλίτσες για την Ουάσινγκτον. Στις ΗΠΑ έχει μεταβεί και ο Πέτερ Αλτμάιερ εκ μέρους του Βερολίνου. 

Όπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Επίτροπος Εμπορίου θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, αύριο και την Τετάρτη. Στην αμερικανική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Αλτμάιερ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να συναντήσει αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης αύριο. 

Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Αλτμάιερ διεμήνυε με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πετύχει να διχάσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ στο θέμα της επιβολής εμπορικών δασμών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μία τελωνειακή ένωση και ενεργεί με συλλογικό τρόπο. Η διαίρεση της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν θα πετύχει» ξεκαθάρισε. 

Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το Βερολίνο έχουν υπογραμμίσει ότι το επιχείρημα των Αμερικανών περί απειλής της εθνικής ασφάλειας, στο οποίο στηρίχθηκε η επιβολή των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο, δεν έχει καμία βάση. Έχουν δε προειδοποιήσει για σκληρή απάντηση σε περίπτωση, που τελικά η Ε.Ε. δεν εξαιρεθεί, όπως έγινε με το Μεξικό και τον Καναδά. 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα