Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2006 10:17
UPD:10:21

Fortius Finance: «Ως πρώτη ουσιαστική “διόρθωση” μπορεί να χαρακτηρισθεί η υποχώρηση του ΓΔ μετά την ανοδική κίνηση, που ξεκίνησε στις 17/07 από τις 3.501,75 και ολοκληρώθηκε στις 22/08 στις 3.969,75 μονάδες, ήτοι διαφορά 468 μονάδων ή 13,36%.

»Βασικό ερώτημα για τη συνέχεια είναι το κατά πόσο ο ΓΔ θα μπορέσει να αντιδράσει από τα τρέχοντα επίπεδα ή και να απορροφήσει τις όποιες ρευστοποιήσεις γύρω από αυτά προκειμένου να διατηρηθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Δηλαδή, ο ΓΔ να μην υποχωρήσει κάτω από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται στις 3.838 μονάδες, ή ακόμα και σε περίπτωση που συμβεί αυτό να επανακάμψει εντός τριών συνεδριάσεων.

»Αναμφίβολα σήμερα και έως το τέλος του μήνα το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού θα παραμείνει στραμμένο στα αποτελέσματα 6μήνου. Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την προσπάθεια του ΓΔ αρχικά να απορροφήσει τις ρευστοποιήσεις σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα και εν συνεχεία την προσπάθεια ανάκαμψής του».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα πτωτικά, με πρωτεργάτη τη μετοχή του ΟΠΑΠ που ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των αναμενόμενων. Η πλειοψηφία των μετοχών πραγματοποίησε ζημιές και ο όγκος συναλλαγών ήταν μικρός, εάν αφαιρέσουμε τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που έγιναν στον ΟΠΑΠ. Με βάση τις διεθνείς αγορές δεν περιμένουμε κάτι συγκλονιστικό για αυτή την εβδομάδα και συνιστούμε προσοχή».

Euroxx: «Με σημαντικές απώλειες (-1,93%) έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την Παρασκευή… Σε Ευρώπη και Αμερική οι βασικές αγορές εμφάνισαν μικτές τάσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί παράλληλα με τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα