Ράλι στην Ευρώπη

Οι τεχνολογικές μετοχές στο επίκεντρο
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 00:01

ΣΕ ΡΑΛΙ επιδόθηκαν οι μετοχές στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κατά τις απογευματινές συναλλαγές, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Η γερμανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού SAP παρουσίασε κέρδη 1,5% όπως και η ολλανδική ASML, η οποία ενισχύθηκε κατά 0,9%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,4%.

Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX έκλεισε στις 5.854,99 μονάδες με άνοδο 0,75% όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος τερμάτισε με κέρδη 0,73% στις 5.148,52 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Την προσοχή των επενδυτών συγκέντρωσαν επίσης οι μετοχικές αξίες του τραπεζικού τομέα στον απόηχο της ανακοίνωσης συγχώνευσης μεταξύ των ιταλικών τραπεζών Banca Intesa και Sanpaolo IMI.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου έπειτα από τη σημαντική πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού, καθώς ο κυκλώνας Ερνέστο εξασθενεί σταδιακά σε τροπική καταιγίδα. Η μετοχή της Royal Dutch Shell είχε απώλειες 0,5%.

Οι μετοχές της Unilever παρουσίασαν άνοδο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι πουλά μεγάλο μέρος του τμήματός της των κατεψυγμένων ειδών στην Permira Funds αντί του ποσού του 1,725 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές αγορές, ενισχυμένες από την εντυπωσιακή πτώση στην τιμή του πετρελαίου και με τη Wal Mart Stores Inc. να προβλέπει άνοδο πωλήσεων. Η ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ της Google Inc. και της Εbay Inc. έφερε κέρδη στην τιμή των μετοχών τους και συμπαρέσυρε συνολικά τον τομέα τεχνολογίας.

Eνδοσυνεδριακά οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατέγραφαν πτώση, αν και ο συνολικός όγκος των συναλλαγών παρέμεινε περιορισμένος.

Οι μετοχές της United Technologies Corp. και της Caterpillar Inc. του βιομηχανικού κλάδου παρουσίασαν κέρδη 1,5% και 0,9% αντίστοιχα, καθώς η μείωση στην τιμή πετρελαίου ενίσχυσε την προοπτική για χαμηλότερο κόστος και υψηλότερο κέρδος.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΙΓΚΑ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα