Xαμόγελα σε Wall Street και Ευρώπη

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 18:03
UPD:18:05
REUTERS/LUCAS JACKSON

Δυναμική ανάκαμψη παρουσιάζουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες μετά τη χθεσινή πτώση. Οι επενδυτές αφήνουν για λίγο κατά μέρος τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και το εντεινόμενο πολιτικό γεωπολιτικό ρίσκο και εστιάζουν την προσοχή τους σε θετικές εταιρικές ειδήσεις. 

Ο Dow Jones με τα 30 «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής αγοράς ενισχύθηκε έως και 1% και στις 17:55 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει άνοδο 0,8%. Aισθητά μικρότερα (+0,2%) είναι πάντως τα κέρδη για τον S&P 500, τον πλέον αντιπροσωπευτικό δείκτη των αμερικανικών μετοχών, ενώ ελαφρά μόνο άνοδο παρουσιάζει και ο Nasdaq, στον οποίο έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα οι εταιρείες τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας. 

Στον Dow οι μετοχές των United Health και McDonalds παρουσιάζουν άνοδο μεγαλύτερη του 2%, ενώ μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών με κέρδη της τάξης του 1,5% είναι επίσης οι μετοχές των IBM, Caterpillar και Goldman Sachs.

Στον S&P 500 το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών, που τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις. 

Χαμόγελα έχουμε σήμερα και ανά την Ευρώπη, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να ενισχύεται περίπου 0,7%. Στο Μιλάνο, μετά τις αναταράξεις, που πυροδότησαν χθες οι δηλώσεις του ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, για το ευρώ, ο FTSE MIB ενισχύεται σήμερα 1%. Άνοδο της τάξης του 1% παρουσιάζει και ο DAX στη Φραγκφούρτη. Μικρότερα τα κέρδη για τον CAC 40 (+0,6%) ΣΤΟ Παρίσι και τον FTSE 100 (+0,2%) στο Λονδίνο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα