Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 07:42

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο, καθώς εικάζεται ότι σημερινή έκθεση στις ΗΠΑ θα δείξει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους, μειώνοντας τις πιθανότητες η Federal Reserve να αρχίσει και πάλι την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Το νόμισμα οδεύει να σημειώσει απώλειες για ένα μήνα έναντι του ευρώ, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ θα διατηρηθεί το 2006, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα σηματοδοτήσει στις 31 Αυγούστου την αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο. Αυτόν τον μήνα η Fed έκλεισε τον διετή κύκλο αύξησης των επιτοκίων, λέγοντας ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών, θα συγκρατήσουν τον κόσμο από τις δαπάνες, περιορίζοντας τον πληθωρισμό.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2818 έναντι του ευρώ στις 12:02 μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2779 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα υποχωρήσει στο 1,2850 αυτήν την εβδομάδα. Το δολάριο αγοράστηκε στα 116,86 γιέν, από 117,18 γιέν.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στα 102,5 από τα 106,5 τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 61 οικονομικών αναλυτών. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν σήμερα στις 10 π.μ. στη Ν. Υόρκη (τοπική ώρα).

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το γιέν, μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στην Ιαπωνία, οι οποίες έδειξαν μείωση της ανεργίας τον Ιούλιο και αύξηση της απασχόλησης, τη μεγαλύτερη μέσα σε 14 χρόνια.

Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 4,1% από 4,2% που ήταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα