Υψηλές ταχύτητες για την αγορά αυτοκινήτου

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 13:54
UPD:13:54
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Με υψηλές ταχύτητες κινείται η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ACEA, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε. παρουσίασαν τον προηγούμενο μήνα αύξηση 4,3% στα 1.125,397 οχήματα. Ήταν η ακλύτερη επίδοση για μήνα Φεβρουάριο από το 2008. Συνολικά το πρώτο δίμηνο του έτους οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 5,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

 Θετική είναι η εικόνα στις περισσότερες αγορές, με εκείνη της Ελλάδας να πατάει γκάζι. Σύμφωνα με την ACEA, oι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση  31,7% στα 6.838 οχήματα τον Φεβρουάριο, ενώ σε επίπεδο διμήνου έκαναν «άλμα» 34,9% στα 11.652 οχήματα. Αντίστοιχα υψηλές ταχύτητες ανέπτυξαν οι αγορές της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας. 

Μεταξύ των μεγάλων αγορών, στη Γερμανία ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η εικόνα στη Γερμανία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7,4% το Φεβρουάριο και 9,5% το πρώτο δίμηνο. Στη Γαλλία είχαμε αύξηση 4,3% και 3,4% αντίστοιχα, ενώ στην Ισπανία οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 13% τον περασμένο μήνα και κατά 16,4% συνολικά στο δίμηνο. 

Με την όπισθεν κινείται από την άλλη η αγορά της Βρετανίας, όπου οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν 5,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Φρένο φαίνεται να πατάει η ιταλική αγορά. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 1,4% τον Φεβρουάριο και συνολικά το πρώτο δίμηνο ήταν ελαφρώς αυξημένες (1%). 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα