Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 10:27
UPD:10:48

Fortius: «Ως θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ανάκαμψη της ζήτησης χθες στις 3.794 μονάδες, με το ΓΔ να υπερβαίνει στο κλείσιμο τη στήριξη των 3.800 μονάδων. Η θετική εικόνα της Wall Street χθες και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε Motor Oil και Folli-Follie αυξάνουν τις πιθανότητες υπέρ της ανοδικής κίνησης του ΓΔ σήμερα, υπό την προϋπόθεση αύξησης της ζήτησης στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο.

Από τεχνικής απόψεως ιδιαίτερα σημαντικό σημείο είναι οι 3.840 μονάδες, όπου εντοπίζεται ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών για το ΓΔ».

Sarros Securities: «Στην ελληνική αγορά πραγματοποιήθηκαν έντονες πιέσεις κυρίως σε μετοχές όπως ο ΟΠΑΠ και η Εθνική Τράπεζα, που με τη σειρά τους συνέτειναν στην δημιουργία αρνητικού κλίματος.

»Για σήμερα πιστεύουμε πως θα ακολουθήσουν τη χθεσινή θετική ημέρα των αγορών στις ΗΠΑ και θα κινηθούμε ανοδικά. Επιμένουμε όμως, πως η κύρια αφορμή των επενδυτικών μας αποφάσεων πρέπει να είναι, τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών και η τυχόν ανάπτυξη που έχουν ή θα έχουν».

Praxis International: «Το θετικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών κεφαλαιαγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού σε συνδυασμό με τις θετικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ενδέχεται να οδηγήσουν την εγχώρια αγορά σε θετικό πρόσημο κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Euroxx: «Συνεχίστηκε και τη Δευτέρα η διόρθωση των τιμών στον Γενικό δείκτη της Σοφοκλέους καταγράφοντας απώλειες (-0,94%)… Σε Ευρώπη και Αμερική οι βασικές αγορές εμφάνισαν ανοδικές τάσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ ότι θα κινηθεί ανοδικά μετά τη διόρθωση των δυο τελευταίων συνεδριάσεων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα