Bumi Resources: Πώληση μεριδίου έως 20%

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 11:11

ΣΤΗΝ πώληση μεριδίου της έως 20% του σκέλους των εξόρυξης άνθρακα σε δυνητικούς αγοραστές, θα προχωρήσει η PT Bumi Resources, η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής άνθρακα της Ινδονησίας, καθώς ματαίωσε τα σχέδια πώλησης σε επενδυτική τράπεζα αντί του ποσού των 3,2 δισ. δολαρίων.

Η Bumi θα διαθέσει μερίδιο από 10% έως 20% των τμημάτων άνθρακα, συμπεριλαμβανομένου του PT Kaltim Prima Coal και του PT Arutmin Indonesia, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Eddie Soebari, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα από την Τζακάρτα.

«Δεν θέλουμε να πουλήσουμε το μερίδιο με ζημία», είπε ο Soebari όταν ρωτήθηκε εάν η αξία θα είναι ανάλογη της αντίστοιχη που προσέφερε η επενδυτική τράπεζα PT Renaissance Capital, συμπληρώνοντας: «Είναι πιθανόν να ζητήσουμε περισσότερα».

Η Bumi ματαίωσε τα σχέδια πώλησης των σκελών της, μετά την αποτυχία να κλείσει συμφωνία με την Renaissance Capital. Η απόφαση αφήνει τη Bumi με λιγότερα κεφάλαια για να επεκτείνει την παραγωγή πετρελαίου και αερίου.

Η Bumi θα πουλήσει μερίδιο 20% και τέσσερις είναι οι ενδιαφερόμενοι για τις μετοχές της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Bisnis Indonesia, επικαλούμενο τον πρόεδρο της εταιρείας, Ari Hudaya.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ανεστάλη από τις 25 Αυγούστου εν αναμονή περισσότερων διευκρινίσεων αναφορικά με την πώληση ή την συγχώνευση με την Energi Mega. Η ψηφοφορία των μετόχων στις 19 Σεπτεμβρίου για τη συγχώνευση, θα γίνει βάσει του προγράμματος σύμφωνα με τον Soebari, την περασμένη εβδομάδα.

Η Bumi και η Energi Mega είναι εταιρείες συνδεδεμένες με τον όμιλο Bakrie, ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια του υπουργού Συντονισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της Ινδονησίας, Aburizal Bakrie, με δραστηριότητες που εκτείνονται από τις κατασκευές, τις τηλεπικοινωνίες έως τις φυτείες φοινικόδεντρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα