ΒΦΛ: Επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης με το 1/3 των εργαζομένων

Δηλώσεις Γιακουμάτου για Sex Form
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 15:22

Σε συμφωνία για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΒΦΛ Θεσσαλονίκης με το 1/3 του προσωπικού (120 εργαζομένους), κατέληξαν ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος και το προεδρείο των εργαζομένων.

Οι υπόλοιποι εκ των 350 εργαζομένων θα αποχωρήσουν με το καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης.

«Μετά από κοπιαστικές διαβουλεύσεις καταλήξαμε σε ένα κείμενο συμφωνίας το οποίο και συνυπογράψαμε, όπου προβλέπονται, το ειδικό καθεστώς επιδότησης της απασχόλησης στα πρότυπα του Ν. 2941 του 2001 και το θέμα των αποζημιώσεων», δήλωσε μετα τη συνάντηση ο κ. Γιακουμάτος.

Όπως είπε, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και στη γενική συνέλευση θα γίνουν κοινωνοί του σχεδίου και από το σωματείο και από μένα όλοι οι εργαζόμενοι.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου Απασχόλησης, η τριμερής επιτροπή που προβλέπεται από το νόμο παρουσία των αρμοδίων υπαλλήλων του υπουργείου μας με το σωματείο και την εταιρεία. Παρόντες στις διαβουλεύσεις θα είναι και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας και του Εργατικού Κέντρου.

Sex Form

Ερωτηθείς για τη Sex Form, ο υφυπουργός δηλωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Καματερού, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα απορροφηθούν εργαζόμενοι της εταιρείας, όπως προβλέπεται από τον νόμο 3448 του 2006, με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης. Όπως είπε, ήδη και άλλοι Δήμοι άρχισαν να καλούν τους εργαζόμενους της Sex Form να υποβάλουν τα χαρτιά τους, προκειμένου να προσληφθούν.

Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες για προσλήψεις με κομματικά κριτήρια, ο κ. Γιακουμάτος διευκρίνισε ότι η μερική απασχόληση στους Δήμους και η τροπολογία του 3448 αφορά μόνον απολυμένους. «Αν στη "Sex Form" οι εργαζόμενοι είναι "γαλάζια" παιδιά, αν όλοι οι απολυμένοι είναι "γαλάζια" παιδιά, αυτούς προσλαμβάνουμε. Τότε προσλαμβάνουμε "γαλάζια" παιδιά. Σε όλους τους Δήμους που κάνουν προκήρυξη με το 3448 είναι για ομαδικές απολύσεις. Είναι για τη Θεσσαλονίκη και τα εργοστάσια που εκλεισαν, είναι για την Κομοτηνή, είναι για το Βόλο, είναι για την Αθήνα, είναι όλοι απολυμένοι. Σταματήστε αυτήν τη νοοτροπία του χθες. Σήμερα αντιμετωπίζουμε την ανεργία ως θέμα εθνικό και όχι κομματικό», τόνισε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα