Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 07:58

* ΕΞΠΡΕΣ: "Νέες επενδύσεις 1,5 δισ. για τουριστική ανάπτυξη. Καταλύτες αναπτυξιακός νόμος και Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπή στο λιανικό εμπόριο. Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ από 13 αλυσίδες. Νέο "The Mall" στην Κηφισίας - Αλλά δύο Media Markt "στήνονται" στην Αθήνα".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα εμπορικά κέντρα - μαμούθ. Χθες πέρασε και τυπικά στη Lamda Development το Ολυμπιακό Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρές λύσεις επιβάλλουν οι αριθμοί στο ασφαλιστικό. Ραγδαία επιδείνωση της σχέσης ασφαλισμένων - συνταξιούχων".

Λιανεμπόριο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "αλλάζει ο χάρτης του λιανεμπορίου της χώρας, καθώς μέσα στα τρία επόμενα χρόνια αναμένεται να υλοποιηθούν 15 μεγάλες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Χθες, η διοίκηση της Lamda Development ανακοίνωσε τη δημιουργία του "Mall των πλουσίων" - μία επένδυση 60 εκατ. ευρώ, η ενώ η Carrefour προανήγγειλε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ".

Εμπορικά Κέντρα

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "η χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Lamda Development και των Ολυμπιακών Ακινήτων για τη μετατροπή του κτιρίου IBC στο Μαρούσι σε νέο εμπορικό κέντρο ως το 2008 αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της "κούρσας" για την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Επίσης ως το 2008 αναμένεται να λειτουργήσει στις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι και το εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη και της πορτογαλικής Sonae".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα