Αυστραλία: Στα ύψη οι λιανικές πωλήσεις

Μετά τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 08:15

ΑΥΞΗΣΗ σημείωσαν τον Ιούλιο οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία, καθώς η μείωση της φορολογίας εισοδήματος και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ώθησαν στα ύψη τις δαπάνες, καταδεικνύοντας ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα 5,5 ετών.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% από τον Ιούνιο, όταν είχαν αναρριχηθεί 0,9% (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Κατά μέσον όρο 26 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η αύξηση των λιανικών πωλήσεων θα ήταν 0,5%.

Οι εργοδότες προσέλαβαν 50.000 επιπλέον υπαλλήλους τον Ιούλιο και η μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 36,7 δισ. δολ. Αυστραλίας (28 δισ. δολ. ΗΠΑ), προστατεύει του καταναλωτές από την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού τον Μάϊο, που αύξησαν το κόστος των υποθηκών.

Το δολάριο της Αυστραλίας διαπραγματεύθηκε στα 76,28 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:28 μ.μ. στο Σύδνεϋ, από 76,29 σεντς που ήταν πριν από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, παρέμεινε αμετάβλητη στο 5,66%.

Οι δαπάνες των καταναλωτών που αποτελούν το 60% της πέμπτης σε μέγεθος οικονομίας της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, συνέβαλαν κατά 0,6% στην ανάπτυξη 0,9% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα