Rusal: Κανένα σχόλιο για την εξαγορά της OAO Sual και της Glencore

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 10:06

ΑΡΝΗΘΗΚΕ να σχολιάσει δημοσίευμα που ανέφερε ότι έκλεισε συμφωνία να εξαγοράσει την ομοειδή της στη Ρωσία, OAO Sual Group και τα περιουσιακά στοιχεία αλουμίνας της Glencore International AG, αντί του ποσού των περίπου 30 δισ. δολ., η OAO Russian Aluminium.

Οι εταιρείες υπέγραψαν μη δεσμευτική συμφωνία στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, προσθέτοντας ότι έχει δει αντίγραφό της. Ο Βαντίμ Μπέλι, εκπρόσωπος της Basic Element, ιδιοκτήτριας της Rusal, αρνήθηκε σήμερα το πρωΐ στη Μόσχα να επιβεβαιώσει άμεσα ή να αρνηθεί το δημοσίευμα. Προσπάθειες του Bloomberg να επικοινωνήσει με την Glencore στην Ελβετία και το Κονέκτικατ, δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Η εξαγορά, που ενεκρίθη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παραγωγό αλουμινίου στον κόσμο, υπερβαίνοντας την Alcoa Inc. των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η νέα εταιρεία θα παράγει ετησίως περίπου 4 εκατ. τόνους αλουμινίου και 11 εκατ. τόνους αλουμίνας, το μετάλλευμα που μετατρέπεται σε καθαρό μέταλλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα