ΟΤΕ: Αυξημένα κατά 12,9% τα κέρδη α΄ εξαμήνου

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 11:00
UPD:11:02

Στα € 221,9 εκατ. ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2006 τα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας σημειώνοντας αύξηση κατά 12,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα € 2.818,6 εκατ. αυξημένος κατά 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και νέες υπηρεσίες στην ΟΤΕ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία ανήλθαν στα € 942,5 εκατ. και παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 14,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η οποία οφείλεται στην αύξηση των εσόδων όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου (Cosmote, AMC, Globul, Cosmofon & Cosmote Romania).

Τα λοιπά έσοδα του Ομίλου παρουσιάζουν αύξηση κατά 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνολικά ανήλθαν στα € 558,7 εκατ., κυρίως εξαιτίας των αυξημένων εσόδων από τις υπηρεσίες Internet και ADSL, τα κυκλώματα ATM, την αύξηση στα πάγια τέλη των γραμμών ISDN, τις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, την αύξηση των εσόδων από τέλη διασύνδεσης και το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ».

Δηλώσεις Π. Βουρλούμη

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2006, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε:

«Και κατά το β’ τρίμηνο του 2006 οι επιδόσεις μας παρέμειναν ευθυγραμμισμένες με τις προβλέψεις και τις κατευθύνσεις που δώσαμε νωρίτερα μέσα στο έτος. Ο κύκλος εργασιών της ΟΤΕ Α.Ε. παρουσίασε άνοδο, αποτυπώνοντας την αυξανόμενη ζήτηση για ευρυζωνικές συνδέσεις – υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, στα λειτουργικά έξοδα αρχίζουν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας για την μείωση του κόστους. Η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα και το εξωτερικό διατηρεί τις καλές της επιδόσεις.

»Στη Ρουμανία, ο έντονος ανταγωνισμός και οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή μιας απαραίτητης νέας αναπροσαρμογής του μηνιαίου παγίου, είχαν αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματα του β’ τριμήνου. Πιστεύουμε όμως ότι η RomTelecom έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει και στο Β’ εξάμηνο του 2006 το περιθώριο EBITDA του Α’ εξαμήνου. Συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου ο ανταγωνισμός και οι αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής μπορούν να επηρεάσουν ανά πάσα στιγμή σημαντικά τις επιδόσεις μας. Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου του 2006 αποτελούν σαφέστατα μια ισχυρή βάση για την επίτευξη των φετινών μας στόχων».

Oμιλος Cosmote

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της Cosmote κατά την τρέχουσα περίοδο αυξήθηκε κατά 31,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Η αύξηση αποδίδεται στις θετικές επιδόσεις σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, με τις διεθνείς δραστηριότητες της Cosmote να συμμετέχουν στα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου της Cosmote σε ποσοστό 25% περίπου.

Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη του Ομίλου της Cosmote ανήλθαν σε € 156,7 εκατ. παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση κατά 1,2%, κυρίως λόγω αυξημένων αποσβέσεων στις διεθνείς επενδύσεις του Ομίλου, λόγω υψηλοτέρων χρηματοοικονομικών εξόδων που οφείλονται στη χρηματοδότηση των εξαγορών των εταιρειών Globul, Cosmofon & Cosmote Romania και τέλος λόγω της μη αναγνώρισης των θετικών αναβαλλομένων φόρων στις εταιρείες Cosmofon & Cosmote Romania.

ΟΤΕnet

O κύκλος εργασιών της ΟΤΕNET, σε ενοποιημένη βάση, το Α’ εξάμηνο του 2006 ανήλθε στα € 53,6 εκατ. παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 24,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο 2005 (€ 43,0 εκατ.). Το ποσό των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε στα € 4,3 εκατ., και αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 8,0% στον κύκλο εργασιών της ΟΤΕΝΕΤ.

Η συνδρομητική βάση της ΟΤΕNET στις 30 Ιουνίου 2006 έφτασε τις 446.500 ενεργές συνδέσεις καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών της ΟΤΕΝΕΤ. Στον παραπάνω αριθμό συνδρομητών συμπεριλαμβάνονται όλες οι ΟΤΕΝΕΤ dial up και ΟΤΕΝΕΤ OnDSL ΗΟΜΕ, ECOnomy και KIT συνδέσεις, καθώς και οι κάρτες προπληρωμένου χρόνου πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Οι ενεργές επιχειρησιακές συνδέσεις της εταιρίας -μόνιμες συνδέσεις, OTENET OFFICE GATE, OTENET OnDSL OFFICE και υπηρεσίες «φιλοξενίας»- ανήλθαν σε 16.200.

ROM TELECOM

Ο κύκλος εργασιών της ROMTELECOM ανήλθε στα € 440,0 εκατ. εμφανίζοντας μείωση κατά 5,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στα μειωμένα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας, ως αποτέλεσμα πτώσης της κίνησης και του αριθμού των συνδέσεων. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην υποκατάσταση της σταθερής από την κινητή τηλεφωνία, σε συνδυασμό με την είσοδο στην αγορά νέων εναλλακτικών παρόχων, καθώς και στην καθυστέρηση στην εφαρμογή μιας απαραίτητης νέας αναπροσαρμογής του μηνιαίου παγίου.

Το EBITDA ανήλθε στα € 166,7 εκατ., μειώθηκε κατά 5,7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2005 και οφείλεται κυρίως στην πτώση των εσόδων κατά 5,9%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα € 14,6 εκατ. και είναι μειωμένα κατά 75,6% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2005. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως:

• στα μειωμένα κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές,

• στους υψηλότερους φόρους εισοδήματος,

• στο μερίδιο της Romtelecom στις ζημίες της συμμετοχής της στην Cosmote Romania.

ARMENTEL

Ο κύκλος εργασιών της ARMENTEL το Α’ εξάμηνο του 2006 ανήλθε στο ποσό των € 68,4 εκατ., έναντι € 51,6 εκατ. του Α’ εξαμήνου του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 32,6%. Τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν σε € 14,8 εκατ. και κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με εκείνα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Το EBITDA ανήλθε στα € 37,0 εκατ. έναντι € 30,5 εκατ. του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 21,3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα