TCL Corp.: Ζημίες ρεκόρ από το μη κερδοφόρο σκέλος των TV

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 12:12

ΖΗΜΙΕΣ εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεοράσεων στον κόσμο, TCL Corp., καθώς το μη κερδοφόρο σκέλος των τηλεοράσεων που κατέχει με την γαλλική Thomson SA, απέτυχε να αντιστρέψει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας που εδρεύει στην Κίνα, ήταν 607,3 εκατ. γιουάν (76 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 365,4 εκατ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 11,7 δισ. γιουάν από 12,7 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη προέκυψαν από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από τα αντίστοιχα του εξαμήνου της χρήσης, που ανακοίνωσε χθες το βράδυ η εταιρεία.

Η TCL και οι άλλες κινεζικές εταιρείες, όπως η Lenovo Group Ltd., αγωνίζεται να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά τις εξαγορές που πραγματοποίησε στο εξωτερικό. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός εντείνεται, καθώς η Κίνα καταργεί τους περιορισμούς μετά την είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αναγκάζοντας τις εταιρείες να ψάξουν έσοδα στο εξωτερικό.

Οι ζημίες της TCL Multimedia Technology Holdings Ltd., στην οποία η Thomson κατέχει το 29,3%, συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η ενσωμάτωση από τις εξαγορές στην Ευρώπη ήταν χαμηλότερη από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της TCL Corp. Οι ζημίες στο ευρωπαϊκό της σκέλος το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 763 εκατ. γιουάν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης οι ζημίες της TCL Corp. ήταν 737,6 εκατ. γιουάν ή 0,29 γιουάν ανά μετοχή από ζημίες 692,6 εκατ. γιουάν ή 0,27 γιουάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Σενζέν, με βάση τα κινεζικά λογιστικά πρότυπα. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 3,2%, φθάνοντας στα 23,6 δισ. γιουάν. Η εταιρεία προβλέπει ότι θα έχει ζημίες το εννεάμηνο της χρήσης.

Οι μετοχές της TCL Corp. υποχώρησαν 1,4%, για να κλείσουν στα 2,15 γιουάν η μία στην Σενζέν, μετά την υποχώρησε σε ποσοστό 3,2%, που σημείωναν νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα