Στα υψηλότερα επίπεδα το γιουάν

Μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι γιέν και ευρώ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 13:02

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκε το νόμισμα της Κίνας γιουάν από ξεκλείδωμά του πέρυσι, μετά την υποχώρηση του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι του γιέν και του ευρώ.

Το γιουάν κινήθηκε επίσης ανοδικά καθώς πιστεύεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κατά τη συνεδρίασή του τον επόμενο μήνα στη Σιγκαπούρη, θα παρακινήσει τα ασιατικά κράτη να επιτρέψουν την ταχύτερη ανατίμηση των νομισμάτων τους, σύμφωνα με τον Σον Κάλοου, στρατηγικό αναλυτή της Westpac Banking Corp. Από τις 21 Ιουλίου του 2005 η Κίνα διαχειρίστηκε το γιουάν έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, στα οποία, σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Ζου Ξιαοτσουάν, στις 9 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, περιλαμβανόταν το δολάριο, το ευρώ, το γιέν και το ουόν της Ν. Κορέας.

Το γιουάν σημείωσε άνοδο 0,06%, φθάνοντας στα 7,9575 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11:22 π.μ. στη Σαγκάη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το κινεζικό νόμισμα αναρριχήθηκε έως τα 7,9572.

Χθες το δολάριο υποχώρησε τα μέγιστα μέσα σε δύο εβδομάδες έναντι του γιέν και κινήθηκε πτωτικά έναντι του ευρώ, μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Αύγουστο, που ανάγκασαν τους διαπραγματευτές να μειώσουν τα στοιχήματά τους ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια του 5,25% μεταξύ των τραπεζών μέχρι τα τέλη του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα