Εξαίρεση από τους δασμούς ζητά και η Ιαπωνία

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 17:08
UPD:17:08
REUTERS/TORU HANAI

Την πεποίθησή του πως η Ιαπωνία έχει ακόμη χρόνο να πετύχει εξαίρεση από το καθεστώς δασμών, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Χιροσίγκε Σέκο, από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. 

Ο κ. Σέκο υπογράμμισε πως όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν «ψυχραιμία» και να αποφύγουν την εξέλιξη της αντιπαράθεσης σε εμπορικό πόλεμο, ενώ επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για το Εμπόριο, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ζήτησε την εξαίρεση της χώρας του από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. 

Ο Ιάπωνας υπουργός δεν έλαβε καμία δέσμευση επί τούτο, καθώς ο ομόλογός του του εξήγησε μόνο τη διαδικασία και το ακριβές χρονοδιάγραμμα των δασμών. «Εξέφρασα την ανησυχία μας. Οι δασμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές χάλυβα και αλουμινίου ανά τον κόσμο και να έχουν σοβαρό αντίκτυπο» είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το Τόκιο επιμένει στην ανάγκη για σεβασμό των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. 

«Εάν αυτοί παραβιαστούν, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις για το πώς θα κινηθούμε. Θα εξετάσουμε τον αντίκτυπο στις ιαπωνικές επιχειρήσεις και θα λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις» σημείωσε ο κ. Σέκο. 

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα