Τρία χρόνια μετά, νέες κατοικίες στους σεισμόπληκτους της Λευκάδας

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 16:49

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε δύο Αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η διάθεση συμπληρωματικής πίστωσης 3.400.000 ευρώ και καθορίζεται η διαδικασία για τη στέγαση σε νέες κατοικίες των πολιτών που έμεναν στις λαϊκές Πολυκατοικίες του νησιού, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές βλάβες από το σεισμό της 14ης Αυγούστου 2003 και κρίθηκαν κατεδαφιστέες.

Οι νέες κατοικίες χορηγούνται στους πληγέντες αντί της χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής. Το έργο της κατασκευής έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συγκεκριμένα:

- Με την πρώτη Απόφαση διατίθεται η αναγκαία συμπληρωματική πίστωση, ώστε να ολοκληρωθεί η ανέγερση των νέων κατοικιών.

- Με τη δεύτερη Απόφαση ρυθμίζονται όλα τα αναγκαία θέματα της διαδικασίας αναγνώρισης και ανάδειξης των δικαιούχων με κλήρωση.

Ετσι:

- Ολοκληρώνεται η ανέγερση 84 νέων κατοικιών, τεσσάρων διαφορετικών τύπων ως προς την επιφάνεια: 50 στη θέση «Γήπεδο Νεάπολης»- εκεί όπου βρίσκονταν οι Λαϊκές Πολυκατοικίες- και 34 στη θέση «Μόρφη Περιβόλια» του Δήμου Λευκάδας για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των πληγέντων.

- Οι σεισμόπληκτοι των λαϊκών πολυκατοικιών για να αναγνωριστούν ως δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν δικαιολογητικά στην Υ.Α.Σ. μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2006.

- Με την ολοκλήρωση της κατασκευής οι δικαιούχοι θα λάβουν μέρος σε κλήρωση, που θα διενεργήσει Επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα