ATEbank: 16,7% πάνω τα κέρδη του Ομίλου στο α΄ εξάμηνο

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 17:09

Σε €82,1 εκ. ανήλθαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006 τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της ATEbank έναντι κερδών € 70,4 εκ. της προηγούμενης περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 16,7%.

Η ΑΤΕbank σημείωσε κέρδη μετά από φόρους τα οποία διαμορφώνονται στο επίπεδο των €75,4 εκ. έναντι €35,9 εκ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση 109,9%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συνολικά αποτελέσματα και κέρδη του Ομίλου επηρεάστηκαν αρνητικά κατά € 29,9 εκ. από την έκτακτη υποχρέωση καταβολής φόρου μερίσματος χρήσεως 2005 και κατά € 22,6 εκ. από τη μείωση των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης έναντι της προηγούμενης περιόδου που ήταν, μεταξύ άλλων, απόρροια των πρόσφατων αποφάσεων της Ε.Ε. για την παραγωγή της ζάχαρης.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου, παρά τις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις, επηρεάσθηκαν θετικά από τις επιδόσεις των υπολοίπων εταιρειών, η κερδοφορία των οποίων πλέον είναι ανοδική αντιστρέφοντας την αρνητική πορεία του παρελθόντος.

Η θετική εξέλιξη του οικονομικού αποτελέσματος οφείλεται κυρίως, στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους σε επαναλαμβανόμενη βάση κατά 4,4%, στην σημαντική ενίσχυση των καθαρών εσόδων από προμήθειες κατά 33,5% και στην συγκράτηση των εξόδων διαχείρισης που παρουσιάζονται μειωμένα κατά 1,7%. Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε επαναλαμβανόμενη βάση, αν δηλαδή προσαρμοστούν τα δεδομένα για τα έκτακτα στοιχεία, η κερδοφορία του Ομίλου παρουσιάζεται αυξημένη κατά 29,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα