Βασικό μισθό 1.250 ευρώ και ανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος ζήτησε η ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 17:36

«Ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης 800 ευρώ και βασικό μισθό 1.250 ευρώ», ζήτησε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, δήλωσε επίσης ότι άλλα αιτήματα είναι η «εισαγωγή αναδρομικού αντισταθμιστικού πόρου από το τραπεζικό σύστημα στην κοινωνική ασφάλιση, ο ανασχεδιασμός του φορολογικού συστήματος με πυρήνα την άμεση φορολογία και το χτύπημα της παραοικονομίας, και οροφή να μην φορολογείται κανείς πάνω από το 20% του εισοδήματός του».

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί επιπλέον τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όπου το Δημόσιο μπορεί άμεσα, σε θέση κοινωνική εργασίας, να «δώσει ένα 2% στη μείωση της ανεργίας με αιχμή τις γυναίκες και τους μακροχρόνια άνεργους».

Η ΑΔΕΔΥ κατέθεσε επίσης προτάσεις για Δημόσια Διοίκηση με «αιχμή στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη, με νέα επιτελική και περιφερειακή οργάνωση στην κατεύθυνση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με αξιοκρατία, συνταγματική κατοχύρωση της αυτοτέλειάς της όπως και εκείνης του ΑΣΕΠ στη βάση του αρχικού νόμου θέσπισής του».

Οπως είπε ο κ. Παπασπύρος, «ήταν εμφανής από την πλευρά του κ. Παπανδρέου μια στάση, σε ζητήματα και προβλήματα που έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια, νέας προσέγγισης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα