Βρετανία: Δύσκολη μία συμφωνία για το Brexit φέτος

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 07:57
UPD:07:59
REUTERS/YVES HERMAN

 

Η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τη μορφή, που θα λάβει το Brexit, έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων. 

Αν και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι στόχος είναι μία συμφωνία έως τον Οκτώβριο, η πλευρά του Λονδίνου φαίνεται να πιστεύει ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Όπως ανέφεραν οι βρετανικές πηγές στο αμερικανικό πρακτορείο, η πραγματική προθεσμία είναι ο Ιανουάριος του 2019, μόλις δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη έξοδο.

Το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις, που ήδη δέχονται πιέσεις από την αβεβαιότητα για τη μελλοντική σχέση Ε.Ε.- Βρετανίας. Το σχέδιο που παρουσίασε προ ημερών ο Ντόναλντ Τουσκ σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί το Λονδίνο, καθώς ξεκαθαρίζει ότι στην εμπορική συμφωνία δεν μπορεί να ενταχθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Το Σίτι του Λονδίνου θα έχει μεν περιορισμένη- και υπό προϋποθέσεις- πρόσβαση στην ενιαία εσωτερική αγορά της κοινότητας, αλλά όχι πλήρη δικαιώματα διαβατηρίου.

Κληθείς πάντως να σχολιάσει τις πληροφορίες εκπρόσωπος του υπουργείου για την Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε πως παραμένει «κοινός στόχος μία συμφωνία έως τον Οκτώβριο».

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα