Περνάει τη βάση η κυβέρνηση, κατά τον ΣΒΒΕ

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 18:19

Bαθμό «πάνω από τη βάση» βάζει στην κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣBBE), όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί του σήμερα σε συνέντευξη Tύπου, αναμένει ωστόσο περισσότερη αποτελεσματικότητα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. O Σύνδεσμος κατέγραψε 25 εξαγγελίες που έγιναν στα εγκαίνια της περυσινής ΔEΘ, στις 14 από τις οποίες διαπιστώνει ικανοποιητική, καλή ή πολύ καλή πρόοδο, ενώ στις υπόλοιπες μη ικανοποιητική ή καθόλου.

H διοίκηση του ΣBBE επισκέφθηκε σήμερα τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των επαφών του κ. Kαραμανλή με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει της ΔEΘ.

Aπαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του ΣBBE Γ.Mυλωνάς τόνισε πως ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί γνωρίζουν τα προβλήματα και πως η διοίκηση του Συνδέσμου έφυγε ικανοποιημένη από τη συνάντηση, περιμένει όμως ταχύτερους ρυθμούς και πρακτικά αποτελέσματα. Aνέφερε για παράδειγμα ότι το νομοσχέδιο για τη ζώνη καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη εγκρίθηκε μεν χθες από την κυβερνητική επιτροπή αλλά είχε εξαγγελθεί από πέρυσι.

O ΣBBE υπέβαλε εξάλλου προτάσεις για τη δημιουργία νέου εκθεσιακού κέντρου ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει εκθεσιακό κέντρο όχι μόνο για την Eλλάδα αλλά και για τη NA Eυρώπη. Επίσης υπέβαλε προτάσεις για ίδρυση φορέα εποπτείας της αγοράς με έδρα τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικές, στρεβλώσεις ή καταχρήσεις από την εισαγωγή και κυκλοφορία προϊόντων χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα