Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Νέα φοιτητικά και σπουδαστικά δάνεια

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 19:19

Tη διάθεση σπουδαστικών και φοιτητικών Δανείων ανακοίνωσε σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΤΤ, από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου διατίθεται το «Extra Σπουδαστικό», σπουδαστικό δάνειο με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο 6,15% -το χαμηλότερο της αγοράς- (πλέον εισφοράς 0,60% του Ν. 128/75) που φθάνει μέχρι 72 μήνες και ποσό χορήγησης που κυμαίνεται από 1.000 € έως 3.000 €.

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να καλύψουν τις οικονομικές δαπάνες των εκπαιδευτικών αναγκών των ανήλικων τέκνων τους (μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) για σπουδές, δίδακτρα, φροντιστηριακά μαθήματα, εκμάθηση ξένων γλωσσών και σχολικό εξοπλισμό.

Το προϊόν διατίθεται με τα χαμηλότερα έξοδα της αγοράς με την καταβολή 30 € κατά την αίτηση ως δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης του πελάτη και 20 € κατά την εκταμίευση. Λοιπά έξοδα δεν υφίστανται και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση κατά την πρόωρη αποπληρωμή.

Επίσης, από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου διατίθεται το δάνειο «Extra Φοιτητικό-Μεταπτυχιακό», με τα χαμηλότερα επιτόκια και έξοδα της αγοράς.

Το προϊόν διατίθεται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο 6,15% (πλέον εισφοράς 0,60% του Ν. 128/75) που φθάνει μέχρι 72 μήνες και ποσό χορήγησης που κυμαίνεται από 1.000 € έως 10.000 € (για το Φοιτητικό) και από 1.000€ έως 25.000€ (για το μεταπτυχιακό).

Το δάνειο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του φοιτητή, έξοδα διδάκτρων, ενοικίων και αγοράς εκπαιδευτικού ή οικιακού εξοπλισμού. Δικαιούχοι του δανείου είναι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και αυτοί που φοιτούν ήδη σε σχολή δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι φοιτητές ιδιωτικών κολλεγίων της ημεδαπής με διάρκεια φοίτησης τουλάχιστον 3 έτη, όπως και όσοι φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Δανειολήπτης είναι ο φοιτητής με εγγυητή τον γονέα του οποίου εξετάζεται η πιστοληπτική ικανότητα. Με την έγκριση του δανείου, θα χορηγείται στον φοιτητή και πιστωτική κάρτα με πιστωτικό όριο 1.000 € και δωρεάν συνδρομή για 3 έτη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προϊόν διατίθεται με τα χαμηλότερα έξοδα της αγοράς με καταβολή 30 € κατά την αίτηση ως δαπάνες έρευνας και αξιολόγηση του πελάτη και 20 € κατά την εκταμίευση. Λοιπά έξοδα δεν υφίστανται και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση κατά την πρόωρη αποπληρωμή.

Επιπρόσθετα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική, επιβραβεύει τους αριστούχους Φοιτητές (εισακτέους και φοιτούντες) με 1% επιχορήγηση μείωσης του επιτοκίου, δηλ. ο δανειολήπτης θα καταβάλει ετήσιο επιτόκιο 5,15% αντί 6,15%.

Πιο αναλυτικά, για τους μεν νεοεισαχθέντες σε σχολή δημόσιου Πανεπιστημίου (ΑΕΙ, ΤΕΙ) οι 10 πρώτοι από κάθε σχολή θα έχουν το προνόμιο της επιχορήγησης. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ήδη φοιτούντες όταν αυτοί έχουν μέσο όρο βαθμολογίας των τελευταίων εξαμήνων βαθμό άνω του 7,5.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα