Στις 15 Μαρτίου εκδικάζεται η προσφυγή της Κομισιόν για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 16:47
UPD:16:48
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 15 Μαρτίου θα εκδικαστεί η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της χώρας μας για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η Κομισιόν κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους για ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων και το ελληνικό δημόσιο θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για τη στήριξη των θέσεών του τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με αυτήν δόθηκε το πράσινο φως για την είσοδο ειδικού διαχειριστή.   

Κυβερνητικές πηγές δήλωναν στο ΑΜΠΕ ότι  η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό χαρτί του ελληνικού δημοσίου ενόψει της συζήτησης. Όπως σημειώνεται στη δικαστική απόφαση, η ειδική διαχείριση συνιστά μια οργανωμένη από το νόμο διαδικασία, η οποία προβλέπεται σε περίπτωση γενικής και μόνιμης αδυναμίας εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεων του έχοντος πτωχευτική ικανότητα οφειλέτη, για τη συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών του.

Οι οφειλές της ΕΝΑΕ Α.Ε. προς τους πιστωτές που κατέθεσαν την αίτηση ανέρχονται προς το μεν ελληνικό Δημόσιο σε πάνω από 620 εκατ. ευρώ, λόγω της χορήγησης παράνομων κρατικών ενισχύσεων, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και μαζί με τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τα 667 εκατ. ευρώ., ενώ προς την Τράπεζα Πειραιώς ξεπερνούν τα 24 εκατ. ευρώ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα