Πώς αντιδρούν οι αγορές στην ΕΚΤ

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 15:35
UPD:15:37
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

H ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας σηματοδότησε ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από την υπερβολικά χαλαρή πολιτική. Δίνοντας σήμα ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα τερματιστεί έως τα τέλη του έτους, παρά τους κινδύνους όπως η πολιτική ρευστότητα ή το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου οδήγησε σε άνοδο τόσο το ευρώ όσο και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της νομισματικής ένωσης. Έθεσε δε υπό ελαφρά πίεση τις μετοχές. 

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, που πριν από την ανακοίνωση, υποχωρούσε 0,3% στο 1,2378 δολάρια, αμέσως μετά την δημοσιοποίησή της εκτινάχθηκε στο 1,2431 δολ. και στη συνέχεια σταθεροποίηθηκε κοντά στο 1,2409 δολάρια. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είδε τα κέρδη του να περιορίζονται, ενώ ο γερμανικός Dax υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος, με πτώση 0,4%. Ωστόσο κόντρα στο ρεύμα στέκονται οι μετοχές των τραπεζών. Ο τραπεζικός κλάδος στον Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,7%, καθώς η στροφή σε πιο αυστηρή  

Οι αποδόσεις τόσο των γερμανικών όσο και των γαλλικών ομολόγων σημειώνουν άνοδο της τάξης των 5 μονάδων βάσης, στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα