Κέρδη στη Wall Street

Σταθερά κάτω από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 00:01

ΚΕΡΔΗ κατέγραφαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς κυβερνητική έκθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με μεγαλύτερο από τον αρχικά εκτιμώμενο ρυθμό. Παράλληλα, η σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι συνέβαλε στη διατήρηση του θετικού κλίματος. Eνδοσυνεδριακά, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατέγραφαν άνοδο.

Μάλιστα, οι τιμές των μετοχών ανέβηκαν περαιτέρω, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των αμερικανικών αποθεμάτων, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι πτώσης 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών που αναμενόταν.

Η μετοχή της Procter & Gamble σημείωσε άνοδο 0,8%, συμπαρασύροντας και άλλες εταιρείες του ευρύτερου τομέα των καταναλωτικών αγαθών, όπως τη Wal Mart Stores Inc. η οποία παρουσίασε κέρδη 0,4%.

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν για πέμπτη συνεχή ημέρα οι δείκτες στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά υψηλά 3,5 μηνών, καθώς εκφράζονται προσδοκίες ότι η Fed δεν θα προβεί σύντομα σε νέα αύξηση επιτοκίων και με την τιμή του πετρελαίου να σταθεροποιείται κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,7%, ενώ άγγιξε ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο σημείο του από τις 12 Μαΐου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 τερμάτισε στις 5.929,30 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,61%, ο δείκτης Xetra DAX στη Φραγκφούρτη έκλεισε στις 5.867,53 μονάδες, με άνοδο 0,35%, όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι, που τερμάτισε με κέρδη 0,43% στις 5.182,79 μονάδες.

Η L'Oreal σημείωσε άνοδο 2,6% στα υψηλά μηνός, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου της, τα οποία εκτιμάται ότι θα δείξουν άνοδο λειτουργικού κέρδους 11%.

Η νορβηγική Pan Fish συγκαταλέγεται μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών δευτέρου τριμήνου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος σημείωσε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Η μετοχή της σουηδικής Ericsson ενισχύθηκε κατά 3,4% και η γαλλική Alcatel έκλεισε με κέρδη 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα