Goldcorp: Συμφωνία εξαγοράς της Glamis αντί 8,6 δισ. δολ.

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 08:28

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Glamis Gold Ltd. σε μία εμπορική συναλλαγή ύψους 8,6 δισ. δολ., έκλεισε η Goldcorp Inc., η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής χρυσού του Καναδά.

Οι μέτοχοι της Glamis θα λάβουν 1,69 κοινές μετοχές της Goldcorp για κάθε μετοχή που κατέχουν για αξία 51,49 δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η Glamis έχει περίπου 166,6 εκατ. προνομιούχες μετοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο θα αφήσει τους μετόχους της Goldcorp με το 60% της συνδυασμένης εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Ian Telfer, πρόεδρος και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Goldcorp, θα είναι ο πρόεδρος της νέας εταιρείας και ο Kevin McArthur, πρόεδρος και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Glamis, θα διατηρήσει αυτούς του τίτλους.

Οι μετοχές της Goldcorp σημείωσαν χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης άνοδο 27 σεντς, φθάνοντας στα 30,47 δολ. η μία. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 37%. Οι μετοχές της Glamis σημείωσαν χθες στο NYSE άνοδο 26 σεντς, φθάνοντας στα 38,86 δολ. η μία. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 41%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα