Air France-KLM: Υπερδιπλάσια κέρδη το εξάμηνο

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 09:13

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Air France-KLM Group, καθώς η ζήτηση για ταξίδια στην Ασία και την Αμερική αυξήθηκε παράλληλα με την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στην οποία προχώρησε. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την προοπτική για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν στα 244 εκατ. ευρώ (312 εκατ. δολ.) από 112 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα κέρδη ήταν υψηλότερα των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 220 εακτ. ευρώ.

Η Air France-KLM ευνοήθηκε από την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, αλλά και από τις υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων, τις οποίες επέβαλε, αποτέλεσμα των ακριβότερων καυσίμων. Οι αυξήσεις των εισιτηρίων έγιναν στις 8 Αυγούστου.

Στις 10 Αυγούστου η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις την περίοδο αυξήθηκαν στα 5,8 δισ. ευρώ, από 5,19 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα