Hon Hai: 43% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Από τις προμήθειες για iPod και κινητά τηλέφωνα
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 12:14

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 43% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Ηon Hai Precision Industry Co., προμηθεύτριας iPods, αποτέλεσμα της ζήτησης συσκευών αναπαραγωγής μουσικής και κινητών τηλεφώνων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 12,8 δισ. δολ. Ταϊβάν (388 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 8,9 δισ. δολ. Ταϊβάν, πριν από ένα χρόνο.

Αυτό προκύπτει από την αφαίρεση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από τα αντίστοιχα του εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, την οποία έκανε το Bloomberg News. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Εντμουντ Ντιγκ, δεν επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.

Η Hon Hai, που ιδρύθηκε από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της Ταϊβάν, τον Τέρι Γκου, αυξάνει επίσης τα κέρδη της με τις προμήθειες μερών κινητών τηλεφώνων για το μοντέλο Razr της Motorola Inc. και για το Playstation της Sony Corp. H Foxconn Technology Group, που ελέγχεται από την Hon Hai, είναι κύριος προμηθευτής για τα iPod, σύμφωαν με την Apple Computer Inc. τα ηλεκτρονικά και σχετικά με αυτά προϊόντα, αποτελούν το 1/3 των εξαγωγών της Ταϊβάν.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 40%, φθάνοντας στα 22,8 δισ. δολ. Ταϊβάν, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 30%, φθάνοντας τα 359,5 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Οι μετοχές της Hon Hai, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά τη 1:30 μ.μ. και το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, σημείωσαν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 185,50 δολ. Ταϊβάν η μία, στην Ταϊπέϊ. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 24%, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη του 1% που έχει σημειώσει ο δείκτης Taiex.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα