Παραιτήθηκε για «μαγείρεμα» στοιχείων ο επικεφαλής της Kobe Steel

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 16:13
UPD:16:52
REUTERS/ALY SONG

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού διευθυντή της ιαπωνικής Kobe Steel υπέβαλε ο Hiroya Kawasaki κατηγορούμενος για «μαγείρεμα» στοιχείων. Παραδέχτηκε μάλιστα ο ίδιος ότι πράγματι είχε αλλάξει στοιχεία σχετικά με την ποιότητα ορισμένων προϊόντων πριν από την αποστολή τους σε μεγάλους πελάτες.

Συνολικά ανακαλύφθηκαν 688 περιπτώσεις «παραπτωμάτων» - 525  έγιναν για πρώτη φορά γνωστές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους - ενώ 163 είναι πρόσφατες.

«Για πάνω από 112 χρόνια από την ίδρυσή του ο όμιλος Kobe Steel έχει διαχειριστεί επιτυχώς όλες τις δραστηριότητές του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών του» δήλωσε προς τους εργαζομένους της επιχείρησης ο Kawasaki για να συμπληρώσει πως «η πρόσφατη απώλεια της εμπιστοσύνης είναι πραγματικά λυπηρή».

Η νέα ηγεσία θα αναλάβει τη διοίκηση την 1η Απριλίου με στόχο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Η Kobe Steel αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο χαλυβουργίας στην Ιαπωνία και προμηθευτή κατασκευαστών αυτοκινήτων, αεροσκαφών, τρένων και άλλων προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Κατασκευαστές όπως η General Motors, η Boeing και η Toyota είναι ωστόσο ιδιαίτερα ανήσυχοι και ερευνούν εάν έχουν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε από τα υλικά που δεν πληρούν τα πρότυπα - παρότι δεν έχουν ακόμη αναφερθεί ζητήματα ασφάλειας.

Πηγή: BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα