Στα ελληνικά ομόλογα ποντάρουν οι επενδυτές

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 15:28
UPD:15:31
EPA/MATTEO BAZZI

Στα ελληνικά ομόλογα επιστρέφουν οι επενδυτές. Οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων κινούνται σήμερα πτωτικά, ενώ αυξημένη είναι η συναλλακτική δραστηριότητα στην εγχώρια δευτερογενή αγορά (ΗΔΑΤ).

Μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις οι αγοραστές δηλώνουν «παρών» ανεβάζοντας τις τιμές και βελτιώνοντας τις αποδόσεις τόσο των βραχυπρόθεσμων όσο και των μακροπροθέσμων τίτλων.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,584% με πτώση της τάξης του 2,08% από χθες, ενώ από την Παρασκευή η βελτίωση του yield ξεπερνά το 4,5%.

Η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,93% από 4,06% χθες, δηλαδή σημειώνει πτώση της τάξης του 3,2%.

Βελτίωση καταγράφεται και στο 10ετές ομόλογο με το yield του να διαμορφώνεται στο 4,286% με πτώση της τάξης του 1,83% από χθες, ενώ από το κλείσιμο της Πέμπτης έχει υποχωρήσει 4,5%.

Οι ελληνικοί τίτλοι έχουν επωφεληθεί τις τελευταίες ήμερες από το διεθνές κλίμα, τόσο από την υποχώρηση των διεθνών μετοχών την Παρασκευή που ευνόησε τις αγορές κρατικών τίτλων, όσο και από και από τη βελτίωση στην ευρωπεριφέρεια σήμερα.

Ο τζίρος στην ΗΔΑΤ έχει ανεβάσει ρυθμούς αυτόν τον μήνα, καθώς χθες διαμορφώθηκε στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή στα 30 εκατ. ευρώ που ήταν και τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα