Αντιδράσεις προκαλούν σχέδια της Airbus για περικοπές

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 16:41
UPD:17:06
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL

Aνησυχία προκαλούν στη Γερμανία τα σχέδια της Airbus για περικοπές ή μεταφορά θέσεων εργασίας εξαιτίας των μειωμένων ρυθμών παραγωγής σε δύο μεγάλα προγράμματα, αυτά των A380 και των Α400M. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Challenge ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός σχεδιάζει να καταργήσει ή να μεταφέρει 3.600 θέσεις για τον παραπάνω λόγο. Το περιοδικό ανέφερε δε ότι περισσότερο θα επηρεαστούν τα εργοστάσια στη Βρέμη και το Άσουμπουργκ, ενώ μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις σε Αμβούργο και σε εργοστάσια της Ισπανίας και της Βρετανίας. 

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, αναφέροντας ωστόσο ότι η διοίκηση θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να εξηγήσει τις «επιπλοκές», που θα έχει στο προσωπικό το σχεδιαζόμενο «μαχαίρι» στην παραγωγή του επιβατικού Α380 και του στρατιωτικού A400M. 

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Airbus είχε ανακοινώσει πλήγμα 1,3 δισ. ευρώ από τις επίμονες καθυστερήσεις στην παραγωγή των Α400Μ. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης. Eκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κάλεσε την Airbus να επιδείξει «υπευθυνότητα» στη λήψη των σχετικών αποφάσεων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα