Πώς βλέπουν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ την πρόταση για δόκιμους εργαζόμενους

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 19:21
UPD:19:58

Πρότεινα να διευρυνθεί το καθεστώς μαθητευόμενης εργασίας, διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γ. Μυλωνάς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε πως ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε την πρόταση αυτή και εκτίμησε πως «κατά την γνώμη μου το είδε θετικά».

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν μιλά για ανασφάλιστη εργασία... Σε ό,τι αφορά στη μαθητεία, αυτή έχει συγκεκριμένους κανόνες και πρέπει να οδηγεί στην απόκτηση προσόντων και στη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης τόνισε: «Δεν προτιθέμεθα να εμπνευσθούμε απ' αυτό που χαρακτηρίζεται ως "γαλλικό" μοντέλο σε ό,τι αφορά στην εργασία των νέων» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/31/1233495.htm .

«Εχουμε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τον κ. Τσιτουρίδη, στον οποίο θα δώσουμε πολλά στοιχεία για το πώς αντιλαμβανόμαστε αυτό το πράγμα, αλλά η άποψή μας γι' αυτό είναι ότι το καθεστώς μαθητείας που υπάρχει στους αποφοίτους των ΤΕΙ, άλλων Σχολών, του ΟΑΕΔ κλπ. να επεκταθεί περισσότερο για να μπορέσει να δοθεί η ευκαιρία τους επιχειρηματίες να τολμήσουν να προσλάβουν κόσμο, για να κάνουν περισσότερες και καινούργιες δράσεις επιπλέον της καθημερινής επιχειρηματικής τους δράσης... Δεν μιλάμε για απολύσεις. Εδώ μιλάμε για καθεστώς μαθητείας, δηλαδή απασχολούμε κάποιο κόσμο για ένα χρονικό διάστημα, έχοντας υπόψη μας ότι σ' αυτό το διάστημα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια δράση, εφ’ όσον επιτύχει η δράση, τότε ο κόσμος θα συνεχίσει να δουλεύει και προφανώς θα υπάρχει και άλλος... Θα είναι ασφαλισμένοι. Το καθεστώς μαθητείας είναι, ότι ουσιαστικά ο μαθητευόμενος μερικώς αμείβεται από την επιχείρηση και μερικώς αμείβεται από το κράτος. Ομως και ασφαλισμένος είναι και όλα τα χαρακτηριστικά τα έχει... Στη Βόρειο Ελλάδα έχουμε μία εμπειρία, ότι το καθεστώς μαθητείας των ΤΕΙ δουλεύει πάρα πολύ θετικά για τις επιχειρήσεις και έχουμε στατιστική η οποία δείχνει ότι το 80% αυτών των ατόμων, των αποφοίτων ΤΕΙ που πηγαίνουν με καθεστώς μαθητείας στις επιχειρήσεις προσλαμβάνονται οριστικά από τις επιχειρήσεις. Και το βλέπουμε πολύ θετικά, αλλά αυτό είναι πολύ ειδικό θέμα», υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα