Κοντά στα 70 δολ. το αργό πετρέλαιο

Καθώς το Ιράν αγνοεί την προθεσμία των Ηνωμένων Εθνών για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 07:05

ΚΟΝΤΑ στα 70 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή άνοδο που σημείωσε χθες, καθώς το Ιράν, η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ξανάρχισε την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου, αγνοώντας την προθεσμία των Ηνωμένων Εθνών.

Το Ιράν, άρχισε τον εμπλουτισμό ουρανίου στις 24 Αυγούστου, μετά την παύση του τον Ιούλιο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της IAEA των Ηνωμένων Εθνών. Οι ΗΠΑ θα προτείνουν συγκεκριμένες οικονομικές κυρώσεις κατά τη συνάντηση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του πρεσβευτή, Τζον Μπόλτον.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου βρισκόταν στα 70,29 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:45 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές του είναι 1,2% υψηλότερες από πέρυσι.

Χθες το πετρέλαιο άγγιξε τα 70,82 δολ. το βαρέλι, πριν υποχωρήσει, μετά την ανακοίνωση της BP που είπε ότι αρχική δοκιμή στους αγωγούς της που έχουν υποστεί διάβρωση στο Prudhoe Bay στην Αλάσκα, ήταν ενθαρρυντική. Τα συμβόλαια του αργού έκλεισαν 23 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 0,3%, στα 70,26 δολ. το βαρέλι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 17 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 70,42 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 8:15 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα