Macquarie: Προς άντληση 267 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Για την αγορά γης στην Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 08:08

ΠΟΣΟΝ 350 εκατ. δολ. Αυστραλίας (267 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σχεδιάζει να αντλήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., με την πώληση μετοχών, για να χρηματοδοτήσει επένδυση στην Ιαπωνία, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η τράπεζα ενδέχεται να αρχίσει τη δημόσια εγγραφή το νωρίτερο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Επίσης, η τράπεζα θα δανειστεί 350 εκατ. δολ. Αυστραλίας για να χρηματοδοτήσει εξαγορές, σύμφωνα με τους ίδιυος.

Τον περασμένο μήνα, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Αλαν Μος, 57 ετών είπε στο Τόκυο ότι η τράπεζα ενδέχεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ιαπωνία, με στόχο τα κέρδη από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι τιμές των ακινήτων ανακάμπτουν μετά από 15 χρόνια μείωσης. Πέρυσι η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να αντλήσει 100 δισ. δολ. από την πώληση γης, κατοικιών και κτιρίων με γραφεία, προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος της.

Επίσης η Macquarie σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές σε θεσμικούς και μεμονωμένους επενδυτές, που θα καταβάλλουν το ήμισυ τη στιγμή της πώλησης και το υπόλοιπο σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η οικονομία της Ιαπωνίας οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο μέσος όρος των τιμών γης στην Ιαπωνία αυξήθηκε 0,9%, φθάνοντας στα 114.000 γιέν (971 δολ.) το τετραγωνικό μέτρο το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Tax Agency.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα