EDF: Aνοδος των μετοχών

Μετά τα σχεδόν διπλάσια κέρδη από την πώληση σκέλους στη Βραζιλία
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 11:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Electricite de France SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη το πρώτο εξάμηνο σχεδόν διπλασιάστηκαν, μετά την πώληση του σκέλους της στη Βραζιλία.

Οι μετοχές της EDF που εδρεύει στο Παρίσι, σημείωσαν άνοδο έως 74 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 45,15 ευρώ η μία. Στις 9:02 π.μ. τοπική ώρα οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στα 45 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 82,1 δισ. ευρώ (105 δισ. δολ.).

Αργά χθες η EDF ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν στα 4,14 δισ. ευρώ από 2,13 ευρώ, μετά την πώληση του σκέλους της στη Βραζιλία. Εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στα 2,43 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία είπε επίσης οι αλλαγές στο γαλλικό σύστημα δασμολόγησης, ενδέχεται να βλάψουν τα κέρδη του 2007 και του 2008, κατά μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική κυβέρνηση είπε τον περασμένο μήνα ότι ενδέχεται να επιτρέψει σε εταιρείες που αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια από την αγορά που δεν ελέγχεται να αλλάξουν σε αυτήν της οποίας οι τιμές ρυθμίζονται, επειδή αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους της ενεργείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα