Νέα επενδυτικά προϊόντα από την ΕΤΕ

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2006 16:15

Δύο νέα επενδυτικά - καταθετικά προϊόντα της σειράς «κεφάλαιο plus» διαθέτει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) από 4/9/2006 έως και 8/9/2006, ένα σε ευρώ και ένα σε δολάρια Η.Π.Α.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, τα προϊόντα «κεφάλαιο plus» είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Τα νέα προϊόντα είναι τα εξής:

- Lillium Anthisis in €» Το προϊόν είναι τριετούς διάρκειας και προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποφέρει σημαντική απόδοση όταν ο δείκτης είτε κινείται ανοδικά είτε παραμένει σταθερός, διατηρώντας συγχρόνως τη δυνατότητα να απορροφά μέχρις ενός σημείου τυχόν πτωτικές κινήσεις του. Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη του προϊόντος το 100% του αρχικού κεφαλαίου του και στη λήξη κάθε έτους απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) έως και 12% ενώ σε κάθε περίπτωση η απόδοση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την ελάχιστη ετήσια εγγυημένη που είναι 1%.

- EUR/USD ΚΑΘΟΔΙΚΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α.» Το προϊόν είναι τρίμηνης διάρκειας και προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (EUR/USD). Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη τού προϊόντος, πέραν του 100% του αρχικού κεφαλαίου του, απόδοση 7,50% (μικτή, ετησιοποιημένη) εάν την 11/12/2006 η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15:30 ώρα Ελλάδος) είναι ίση ή χαμηλότερη της αντίστοιχης ισοτιμίας την 11/9/2006. Σε αντίθετη περίπτωση, ο επενδυτής λαμβάνει την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) 2%.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στα προϊόντα είναι €5.000 και $5.000 αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα