Ο WTO προειδοποιεί ότι οι εμπορικοί πόλεμοι «δεν συμφέρουν κανέναν»

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 18:58
UPD:18:59
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Για ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) έκανε λόγο ο πρόεδρός του Ρομπέρτο Αζεβέντο σχετικά με το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Σε μία εξαιρετικά σπάνια παρέμβαση στην εμπορική πολιτική μιας χώρας-μέλους του WTO ο Αζεβέντο ανέφερε ότι «η πιθανότητα κλιμάκωσης είναι πραγματική, όπως έχουμε δει από τις αρχικές αντιδράσεις των άλλων. Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Ο WTO θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Τραμπ για την επιβολή τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου «φαίνεται» ότι ισχύει για όλες τις χώρες.

«Αυτό που ανακοινώθηκε χθες από τον πρόεδρο είναι μια πολύ ευρεία ιδέα για (δασμούς) 25% σε όλον τον χάλυβα και 10% σε όλο το αλουμίνιο. Θα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες αλλά σίγουρα αυτό είναι το ευρύτερο πλαίσιο και επομένως θα έχει ευρύτερες συνέπειες» είπε μιλώντας στο CNBC.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα