Κεράνης: Διευκρινίσεις για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2001 19:06
UPD:19:37

Η διοίκηση του Ομίλου KERANIS HOLDING S.A. επισημαίνει για διευκρινιστικούς λόγους τα παρακάτω για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2001.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 110,2 εκ. δρχ. με λογισμό αποσβέσεων ύψους 89 εκατομμυρίων δρχ., έναντι ζημιών ύψους 718,4 εκατ. δρχ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2000, για το οποίο δεν έγινε λογισμός αποσβέσεων.

Οσον αφορά τη θυγατρική Εταιρεία Καπνοβιομηχανία Κεράνης Α.Β.Ε.Ε., τα έσοδα από εξαγωγές τσιγάρων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 αυξήθηκαν κατά 35% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2000, ενώ ήδη μέχρι σήμερα το ποσοστό αύξησης

ανέρχεται σε 53,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Έτσι το σύνολο πωλήσεων (στο εξωτερικό και στο εσωτερικό) αυξήθηκε κατά ποσοστό 27%, με αποτέλεσμα να καλυφθεί η απώλεια εσόδων λόγω της διακοπής της συνεργασίας με τη Β.Α.Τ. (British American Tobacco) και να εισέλθει η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΕΡΑΝΗΣ- και κατ' επέκταση ο Ομιλος- σε κερδοφορία, για πρώτη φορά μετά από 10 περίπου χρόνια.

Επίσης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001 επιτεύχθη μείωση δαπανών κατά ποσοστό 13,8%.

Η κερδοφορία συνεχίζεται και κατά το τρέχον τρίμηνο με συνεχή αύξηση πωλήσεων για τον Ομιλο, μετά και τις νέες διεθνείς συνεργασίες που υπεγράφησαν (E.T.I. - ENTE TABACCHI ITALIANI - για την εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα των γνωστών ιταλικών τσιγάρων MS - και TALBOT Ltd. για την εξαγωγή των προϊόντων του Ομίλου στην Κύπρο).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα